منتدى الهدايه
على المحبة التقينا وعلى الخير نجتمع

المطبخ اللبناااني

اذهب الى الأسفل

المطبخ اللبناااني

مُساهمة من طرف الآمــل في الجمعة أبريل 15, 2011 1:40 am

بسم الله الرحمن الرحيم

الكبة بالصينية


المقادير

- 3 كبايات برغل
نص كيلو لحمة هبرة
- حبق اخضر او يابس(ممكن استبداله ببهارات مشكلة(
- نص كيلو لحمة مفرومة
- 2 بصلتين
- مكسرات متنوعة
ملح
- سمنة
دبس رمان( حسب الرغبة وهو لاضفاء حموضة على الحشوة)

الطريقة.
تنقعي البرغل لمدة ربع ساعة بمياه باردة...على جنب تقطعي بصلتين وتقليهم بالسمنة مع اللحمة...
على جنب تقلي المسكرات وتضيفهم لحشوة اللحمة المفرومة والبصل وشوية بهارات وملح ولو حبيتي دبس الرمان الي بيدي حموضة جميلة للحشوة او تستغني عنها مش مشكلة..
تصفي البرغل على جنب وتمكسيه بأيدك وتصفيه كويس من الميه بعيدن تفركيه كويس اوي مع اللحمة الهبرة وتعجنيه يبقى معاكي زي العجينة..رشيها شوية بالمية لو حستيها متكاسكة اوي ولو مش متكاسكة زديلها برغل ...

تدهني الصينية الي حتعملي بيها الكبة بسمنة..تمدي شوية من العجينة في الصينية يعني بشكل 3 سم علو وتحطي فوقها الحشوة تفرديها وبعدين ترجعي تمدي القسم الباقي من العجينة من فوق وتدهني الوش بالسمنة..وتنقريها شوية بالشوكة ..
حطيها في الفرن من تحت وبعدين ف يالفرن من فوق لغاية ما تستوي وتتقمر قطيعيها لقطع وكليها بالخبز طبعاً...والف الف صحتين يتاكل جنبها شوربة عدس او لبن زبادي...

الكبه اللبنيه

- لبن زبادي كيلو
- توم مدقوق
- نعنع يابس
- ملح
- بيضة
- 3 اكواب مية


- تحطي اللبن الزبادي مع المية وتحركيهم على النار وتحطي فوقهم البيضة لحد ما يغلي اللبن وبعدين تحطي الكبة الاقراص وتسبيهم يغلو على نار هادية يعني نص ساعة وبعدين...تدقي التوم وت(6 فصوص توم كبار) وتضيفلهم النعناع اليابس والملح وتحطيهم فوق اللبن ..

شيخ المحشي بالباذنجان


المقادير
- كيلو بذنجان
- 2 كيلو لبن ذبادي
- ملعقتين نشا
-بيضة
- نص راس توم مهروس
- نعنع يابس ملعقة كبيرة
- نص كيلو لحمة مفرومة
- مكسرات.

الطريقة..

- قطعي البذنجان لقطع مكعبات وملحيهم وحيطهم شوية على جنب..
على نار هادية حطي اللبن الزبادي وحركيه كويس مع النشا والبيضة لحد ما يغلي.ضيفى البذنجان وسبيهم يغلو مع بعض..قبل ما يستووو بشوية تكوني انتي حطيتي التوم المهروس والنعنع اليابس...
على جنب تقلي اللحمة والمكسرات..

تصبي شيخ المحشي في صحون وفوقيهم تحطي اللحمة والمكسرات..وقدمي جنبه رز مفلفل...

كوسا محشي (ابلاما)
(كوسا شيخ المحشي ب اللبن) وهى أكله سورية بلآساس

الكمية تكفي من ثلاتة إلى أربع أشخاص:
1_كيلوه غرام من الكوسا الصغيرة.
2_300 غرام من اللحم المفروم.
3_نصف كوب من الصنوبر.
4_نصف كوب سمنة.
5_بصلة صغيرة.
6_كيلوه غرام من اللبن.
7- مكسرات (صنوبر - لوز)

*التحضير*

= تغسل الكوسا ثم تجفف ويفرغ لبها.

تقلى الكوسا في السمنة حتى تشقر قليلا ثم تصفى في طبق واسع.
تفرم البصلة ناعما ثم تقلى في السمنةحتى تذبل .
يضاف إليها اللحم المفروم مع الصنوبروالمكسرات ويحرك المزيج قليلا.
يرش القليل من الملح مع نصف ملعقة صغيرة من البهارالحلو.ونتابع القلي حتى ينضج اللحم.
يرفع القدر عن النار وتستعمل هذه الحشوة لحشو الكوسا .
تصف الكوسا المحشوة في القدر.
يصفى اللبن الزبادي ويخفق مع بيضة واحدة وقليل من النشاء ثم توضع على نار قوية ويحرك باستمرار بملعقة خشبية حتى الغليان .
يصب اللبن فوق الكوسا ويوضع القدر على نار هادئة حتى تنضج الكوسا.
يقدم الطبق مع الأرز المفلفل.

التسقية

المقادير
حمص مسلوق
- لبن زبادي مقدار نص كيلو
- ملعقتين كبار طحينة
- فصين توم
- ملح
- سمنة (ملعقيتن كبار)
- مكسرات مشكلة
- بهار - حر( يعني فلفل حار لونه احمر)

الطريقة..

تجيبي خبز محمر تكسريه لقطع صغيرة تحطي في صحن غميق...
ترشي الحمص المسلوق فوقه بشكل يكون مغطي الخبز كله وتسقيه بشوية من مية الحمصيعني ترشي عليه مية الحمص المسلوق شوية شوية
تخفقي اللبن الزبادي مع التوم بعد ما تهرسيه طبعاً والطحينة والملح وتحطيهم فوقهم كطبقة تالتة فوق الحمص...

تحمي السمن على النار وتقلي المكسرات وتدليقهم مع السمنة فوق اللبن الزبادي...
وترشي فلفل وبهارات... يقدم بجانبها مخلل


______________
_
________







[color=darkblue][size=24]بسم الله الرحمن الرحيم..
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته...
تــــــــم تغييير المنتدى وانتقلنا الى

http://bdaipgip.com/vb/index.php

avatar
الآمــل
عضو مميز
عضو مميز

عدد المساهمات : 341
نقاط : 848
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 21/03/2011

الملف الشخصي
الملف الشخصي:

http://nor22.jordanforum.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى